Tribina: 20 godina od smrti Franje Tuđmana – po čemu ga treba pamtiti?

Avatar Pravo glasa | 06/12/2019

Dvadeset godina od smrti prvog predsjednika Republike Hrvatske, bivšeg partizana, generala JNA, jednog od osnivača JSD “Partizan”, političkog disidenta, povjesničara, nacionaliste, ratnog pobjednika i etničkog čistača, prilika je da analiziramo njegovu političku ostavštinu.

U trenutku kada se detuđmanizacija promatra kao noćna mora, a nakaradni spomenici Franji Tuđmanu niču diljem Hrvatske, Franjo se čini življi no ikada. Na njega se pozivaju i HDZ-ovci i SDP-ovci, a crne strane njegove politike iz povijesnih su čitanki izbrisane mirisnim gumicama. Na idućoj tribini u Privredniku novinar Saša Kosanović s novinarkom Telegrama Sanjom Modrić i povjesničarem Ivom Goldsteinom analizirat će političku ostavštinu Franje Tuđmana, po jednima heroja, po drugima zločinca.

Tribina pod nazivom „20 godina od smrti Franje Tuđmana – po čemu ga treba pamtiti?“, u organizaciji Srpskog privrednog društva Privrednik i Vijeća srpske nacionalne manjine Grada Zagreba, održat će se u srijedu, 11. decembra, u 18 sati, na prvom katu Privrednikovog doma (Preradovićeva 18, Zagreb).