Tribina „Između prava i predrasuda“

Avatar Pravo glasa | 24/02/2020

Unatoč presudi Upravnog suda, Centar za socijalnu skrb odbio je životne partnere Ivu Šegotu u Mladena Kožića i njihovu molbu za udomljavanje nekog od djece bez roditelja. Pri tome, za razliku od mnogih, Šegota i Kožić ne biraju djecu ni po porijeklu, ni po rasi, ni na bilo koji drugi način na koji to rade mnogi drugi. Oni samo žele usrećiti jedno od djece bez roditelja i malo pomaknuti granice naših predrasuda. Osobi koja o tome odlučuje to je bilo previše, pa je odlučila ignorirati sudsku odluku i postaviti se iznad zakona.

Na novoj tribini u Privredniku novinar Saša Kosanović razgovarat će s Ivom Šegotom i Mladenom Kožićem o njihovim daljnjim koracima, motivima zbog kojih su se odlučili na ovu bitku, a o homofobiji u Hrvatskoj i o stanju ljudskih prava zemlje predsjedavateljice Evropskom unijom govorit će i Sabina Glasovac, saborska zastupnica SDP-a i Marko Vučetić, nezavisni zastupnik u Saboru.

Tribina pod nazivom „Između prava i predrasuda: Udomljavanje djece kod istospolnih parova u Hrvatskoj“, u organizaciji Srpskog privrednog društva Privrednik i Vijeća srpske nacionalne manjine Grada Zagreba, održana je u utorak, 11. februara, u 18 sati, na prvom katu Privrednikovog doma (Preradovićeva 18, Zagreb).